Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Presentation av Landslaget - Del 2

15 SEP 2017 21:13
  • Uppdaterad: 29 JAN 2018 16:57

Emma Fredh, som startar i damernas lättviktssingelsculler är född 1990 (27 år).

Emma har sedan hennes debut på den internationella roddscenen 2007 samlat på sig många meriter och medaljer. Emma började ro 2004 i Öresjö och var nominerad till ”rising star” av world rowing 2013. Under 2017 har Emma rott hem ett EM guld i Racice, en fjärde plats på Världscup II i Poznan och en femte plats på Världscup III i Lucerne. Dessutom SM-guld i damernas lättvikts singelsculler, dubbelsculler och på roddmaskin.

När Emma själv ser tillbaka på sina resultat är hon nöjd med det hon har presterat men hon medger att hon har mer att utveckla när det gäller utförandet.

Emmas personliga mål med VM 2017 är att utmana sig själv till att få ut sin fulla potential och kapacitet. Målsättningen med Emmas satsning är att ständigt utmana och utveckla sig själv. Emma siktar på att ”bli mitt bästa jag, både på och utanför roddbanan.” Hos Emma finns stor hunger efter att få ut mer av sig själv på tävlingsbanan. 

Vid sidan om rodden arbetar Emma med kompetensutveckling, kompetensförsörjning och employer branding på NGENIA.

Veckorna innan avresan till USA tillbringade landslaget på ett träningsläger i Norrtälje. Enligt Emma blev det ett lyckat läger då allt var på topp från träningsförhållanden, arrangemanget runt omkring och själva träningen på vattnet och på land. Veckan gick snabbt och det blev mer påtagligt att tävlingen närmar sig med stormsteg. Utöver den gemensamma träningen uppskattade Emma att laget sammansvetsades. Det motiverar att alla i laget hjälps åt, stöttar och sporrar varandra. Hon säger att hon trivs fantastiskt bra med att vara en del av laget där stämningen och lagkänslan är god. Laget har ett positivt inflytande så att varje person tillåts att vara sig själv och får möjlighet att få känslan ”Här kan jag få ut mitt bästa jag”.

Det lovar gott inför medaljkampen i Sarasota och i framtiden. Efter VM kommer Emma vara kvar i USA och ha semester. Därefter ser hon fram emot att komma hem och börja jobba igen, umgås mer med vänner och familj och njuta av att kunna vara mer spontan i vardagen ett litet tag innan träningen drar igång igen.

Emma kommer att ro sitt första lopp söndagen den 24 september. I damernas lättvikts singelsculler klass är det 16 anmälda båtar.

Skribent: Helena Hehlke
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link