Hoppa till sidans innehåll

Presentation av Landslaget - Del 1

14 SEP 2017 17:09
Ni kommer under 7 delar att få en närmare presentation av varje båt.
  • Skapad: 14 SEP 2017 17:09

Anders Backéus, som startar i herrarnas singelsculler är född 1987 (30 år).

Under säsongen 2017, som har varit sin bästa hittills, har han lyckats göra stora framsteg i utvecklingen och presterat sitt yttersta både på träning och på tävling. Till säsongens framgångar räknas en tionde plats på Världscupen i Lucerne, en elfte plats på EM i Racice och SM-guld både i singelsculler och på roddmaskin.

Anders personliga mål med VM 2017 är att prestera på toppen av sin förmåga. Han är övertygad på att om han får ut det han gör på träning kommer det att gå bra. Anders satsning handlar om att nå randen av sin egen förmåga och att försöka att njuta i stunden hela tiden. Att få göra det han brinner för och tycker är allra roligast är en ynnest. När Anders inte tränar så jobbar han som Forskningsassistent på Karolinska Institutet i Solna och som gyminstruktör på Acid Training i Stockholm.

Anders brinner inte bara för rodd, han brinner också för mat. Han älskar sin egen Lasagne, men inget går upp mot en Kebabpizza Special från Hosjö Pizzeria utanför Anders hemstad Falun.

Veckorna innan VM gällde det att förbereda sig och finslipa det sista tillsammans med landslaget på ett träningsläger i Norrtälje. Dock tyvärr blev Anders sjuk och missade de flesta av passen men tycker ändå att de dagar han var på benen var bra. Han uppskattade de fantastiska roddmöjligheter på sjön Lommaren och ett väldigt fint mottagande av Norrtälje roddförening. Den goda stämningen i gruppen, boendet och maten var på topp! Anders uppskattar att alla i laget sparrar varandra på ett bra sätt.

 

Han tycker att de har ett lugn i laget som är helt fantastiskt. Det lovar gott inför VM och framtiden. Efter VM, när han ändå är i USA så åker den nygifte Anders på bröllopsresa med sin fru Ida. Och från mitten av oktober ska Ander sakta komma igång med träningen. 

 

 

Anders kommer att ro sitt första lopp söndagen den 24 september. I herrarnas singelsculler klass är det 39 anmälda båtar.

Skribent: Helena Hehlke
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link