Hoppa till sidans innehåll

U-23 landslag / utmanare


Rodd är en idrott där det tar tid att nå världselitnivå. De flesta roddare vinner sina första internationella medaljer först i 25-årsåldern och det är mycket ovanligt att någon går direkt från juniorlandslaget in i SRT24/seniorlandslaget. Därför har SR ett mellansteg där roddarna kan vara med och konkurrera i U23-mästerskap och andra internationella tävlingar strax under världscupnivå för att få erfarenhet och inspiration.

Gruppen har som mål att kvalificera sig till vår elitgrupp – SRT24. Uttagningar till SRT24 sker en gång om året efter avslutad säsong (vanligtvis i oktober) via nomineringar till LL, intervjuer och tester.

För SRT-utmanarna/U23-gruppen ansvarar SR för säsongsplanering, träningsupplägg, tester och träningsläger samt beslutar vilka båtklasser och regattor som är prioriterade för gruppen. Klubben ansvarar för att den aktive tränar enligt SRs upplägg på hemmaplan samt följer landslagets styrdokument.

Under utmanargruppen finns också en klubbutmanargrupp. De som är med här har som mål att, på sikt, kvalificera sig för utmanargruppen. För roddarna i denna grupp ansvarar klubben för den aktives utveckling tills den når utmanargruppens nivå genom att följa landslagets styrdokument. SR stöttar klubben genom att erbjuda tränarutbildningar och ett direkt stöd i frågor gällande säsongsplanering, träningsupplägg, testupplägg.

 

 

Uppdaterad: 03 DEC 2021 16:04 Skribent: Tobias Wallerius

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link