Hoppa till sidans innehåll

ALLA. SKA. MED.Så var temat för dagen hos Hammarby IF Roddförening, och det innebar just som det låter; att ALLA. SKA. MED. Nybörjare som kanske inte rott sedan sin nybörjarkurs, elitroddarna som tränar och tävlar för full rulle, juniorer, motionärer och även de betydligt äldre skulle med på en tur i en lagbåt med mixad besättning. Åldrarna på deltagarna var mycket varierande, spannet var på hela 72 år, med den yngste deltagaren på 8 år och den äldste på hela 80 år.


Tanken med dagen var att fånga upp sådana som inte rott så mycket och få chansen att ro med mer erfarna och på så sätt kanske kunna få tillbaka gnistan och vilja komma och ro lite oftare. Men också bara för att få umgås och byta tankar med varandra.


Målet var att få ut alla lagbåtar på vattnet, totalt var det 41 roddare & 3 styrmän på vattnet. Med fördelningen av 21 st killar/män och 23 st tjejerkvinnor. Fördelningen var i två åttor, tre scullerfyror, en enkelårsfyra, en inriggare, två dubblar och en kustroddbåt (singel) i helt mixade besättningar. Tillsammans rodde vi i samlad trupp från klubbhuset vid Årstaviken, iväg mot Lilla Essingen, med ett kortare stopp vid Reimersholme för att vänta in varandra, sedan rundade vi ön där vi stannade till allihop för fotografering, för att sedan ro tillbaka till klubbhuset igen, en tur på totalt 11 km. Väl tillbaks bjöds det på pastasallad och fika där ca 55 st Hammarbyare deltog.


En uppskattad dag där alla fick känna sig delaktiga och fick en tur på vattnet i större båtar. De nyaste medlemmarna tyckte att det var väldigt roligt att få komma ut med lite erfarna roddare och garanterat alla fick sig en trevlig tur i solen, trots att blåsten gjorde att vattnet kanske inte var det bästa för oss roddare.
Det här hoppas vi kommer bli en tradition hos Hammarby i många år framöver!


//Hammarby Rodd via Ellen Gunnars

Uppdaterad: 05 JUL 2016 17:39 Skribent: Anton Vallgren
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Box 549
442 15 Kungälv

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996435, 086996439
E-post: This is a mailto link