Hoppa till sidans innehåll

Franska roddare på besök i Stockholm

2017-08-30 16:57
Testlopp mellan Sveriges bästa Jun B mot Frankrikes dito.
  • Uppdaterad: 2017-11-15 22:16

Förhistorien till detta testlopp är att Victor Marcelot kom till Stockholm för att ro distansen med sin klubb Saintais. De hade tagit fel på datum så Robert Vigert ordnade en sightseeingrodd runt Stockholm i inriggare inkl. picknik och grillkväll hemma hos sig. Han är god vän med deras coach Florian, som  rodde i Hammarby 1990-1991. Robert med familj har varit på besök hos Florian och hans svenska fru Mia ett par gånger. Senast i juni då de passade på att titta på Franska juniormästerskapet 7-9 juni i Libourne . Kanonfin grävd bana och otroligt båthus mm. 

Victor hade kvalificerat sig för att delta - bland de max 24 stycken Jun B16 som fick vara med – genom att bli 2:a i sin regionsuttagning. Vi var mäkta imponerade över att han som yngsta deltagare gick till final och att han kom 5:a totalt. Bästa 15 åring i Frankrike med andra ord.

Victors A final är lopp 242:

Resultatlista från franska juniormästerskapet!

Noterbart med testloppet är att våra svenska roddare, Ruben Rapi och Theodore Fritsch, rodde sitt mästerskap 19-20 augusti och att Victor rodde lånad båt och att han inte hade tävlat sedan franska juniormästerskapet i Libourne 8-9 juni. Kul att de är så jämna ändå.

Jag hade också tidigt frågat om han kunde tänka sig att ro några testlopp mot, som Robban förmodade, ett par av Sveriges bästa Jun B och C roddare Ruben och Theo. Snäll som han är så accepterade han. Ruben och Theo tyckte också att det var en kul idé. Svårare än så var det inte.

Alla var nöjda till och med så att Victor och Florian vill komma tillbaka nästa år. Så kanske vi kan få ihop ett träningsläger med franskt inslag i juli 2018.

Film och text av Robert Vigert parallellt med motorbåtkörning och peppande.

Skribent: Claës Friström
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Östra RDF
c/o Bo Berglund, Gråhundsvägen 68
128 62 Sköndal

Kontakt:
Tel: 08-947466
E-post: This is a mailto link