Hoppa till sidans innehåll

Antidoping


Svenska Roddförbundet med specialidrottsdistriktsförbund (SDF) och föreningar verkar aktivt för en ren idrott befriad från doping. 

"Vaccinera klubben mot doping" är ett preventions- och åtgärdspaket som är framtaget av Riksidrottsförbundet. Klubben gör först en antidopinganalys och skapar sedan en egen handlingsplan för antidopingarbetet. Förutom de förebyggande åtgärderna så får föreningen en beredskap för att hantera dopingfall i praktiken. Svenska Roddförbundet uppmanar samtliga föreningar i landet att vaccinera sig mot doping. Läs mer om hur du går tillväga på https://www.rf.se/vaccinera

 

Antidopinglänkar

Här finns länkar till olika webbplatser som ger dig information kring vad som gäller. Dessa sidor uppdateras kontinuerligt och därför bör du alltid gå in och titta på respektive sida för att få den senaste informationen.

 När det gäller kosttillskott följer Svenska Roddförbundet SOK och RF´s kostpolicy.

 

  • WADA (World Anti-Doping Agency) upprättar årligen en dopinglista som gäller från 1 januari. Dopinglistan utgör en internationell standard i "The World Anti-doping Code".

 

  • Riksidrottsförbundets (RF) hemsida finns alla dopingregler, dopinglistan och information om dopingkontroller. Det är just de saker som varje roddare och ledare är skyldiga att känna till enligt gällande regler.

 

  • På antidopings hemsida finns RÖD-GRÖNA listan där du kan kontrollera om ett läkmedel omfattas av dopingreglerna eller inte. Förteckningen omfattar enbart läkemedel godkända i Sverige för humant bruk.
Uppdaterad: 20 MAR 2018 16:48

Postadress:
Svenska Roddförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996435, 08-6996439
E-post: This is a mailto link